Maak de sinaasappelschil schoon. Schil met een dunschiller de schil van de helft van de sinaasappel. Rasp de andere helft met een fijne rasp. Halveer en pers de sinaasappel.
Ingrediënten
Balletjes met cranberrysaus
Probeer dit klassieke winterrecept met cranberrysaus, maar deze keer vegetarisch met onze Garden Gourmet Balletjes. Het wordt een succes! | Garden Gourmet
BEREIDING
Breng de wijn, bouillon, wat sinaasappelsap naar smaak, cranberries en honing aan de kook. Kook tot de cranberries zacht zijn.
Gebruik een staafmixer om de cranberries in de saus wat fijner te malen.
Meng de maizena met een beetje water om de saus te binden. Giet het al roerend bij de cranberrysaus en laat dit even koken.
Snijd de sinaasappelschil in hele dunne reepjes en breng deze aan de kook met 100 ml water en een lepel suiker. Kook de reepjes in de suikersiroop ongeveer 5 minuten gaar en laat dit afkoelen.
Kook de balletjes volgens de instructies op de verpakking. Giet de cranberrysaus over de balletjes heen en serveer ze in een feestelijke kom. Garneer met de sinaasappelschil en de tijm.