Breng een pan met water en wat zout aan de kook om de groenten te blancheren. Schil de wortel en snijd ze in plakjes. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen snij ze doormidden. Snijd de spitskool in reepjes en de komkommer in schijfjes of reepjes.
Ingrediënten
Vegetarische Indonesische Gado-Gado
Wil je een vegatarische versie van de traditionele gado-gado proberen? Dit is je kans! Geniet van de fantastische Indonesische smaak!
BEREIDING
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Blancheer de groenten (behalve de komkommer) apart in kokend water. Spoel ze op een zeef onder koud water af en dep ze droog.
Voor de pindasaus: snipper de sjalot en knoflook fijn en bak ze in de olie tot ze glazig zijn. Voeg de pindakaas en kokosmelk toe en roer tot een gladde massa en breng aan de kook. Breng op smaak met sojasaus en sambal.
Bak de Indiase balletjes aan alle kanten bruin volgens de instructies op de verpakking. Verdeel de bonen, wortel, taugé, spitskool, komkommer en Indiase balletjes door de warme rijst.
Serveer met de pindasaus en gebakken uitjes, emping, seroendeng en sambal.