Giet de kikkererwten af, bewaar het vocht. Klop 3 grote eetlepels kikkererwtenpasta in een staafmixer en voeg druppel voor druppel de zonnebloemolie toe tot er een mayonaise ontstaat (hoe meer olie je toevoegt, hoe dikker de saus wordt). Roer vervolgens de tahini erdoor en breng op smaak met zout, peper en citroensap.
Ingrediënten
No waste falafel bowl
Deze Garden Gourmet vegan falafel bowl kun je maken met overgebleven groenten en is heerlijk met je eigen no-waste zelfgemaakte tahinmayonaise!
BEREIDING
Snijd de rode ui in plakjes en besprenkel royaal met limoensap om te marineren. Kook de kikkererwten in een beetje olie in een pan en bestrooi met za'atar (of soortgelijke kruiden als je het moeilijk in de winkel kunt vinden)
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Je kunt het warm of gekoeld gebruiken, afhankelijk van je smaak.
Snijd de wortel in dunne reepjes of snijd hem met een dunschiller. Snijd de avocado in plakjes of blokjes. Snijd de kerstomaatjes doormidden.
Kook de Garden Gourmet falafels aan alle kanten goudbruin volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel een beetje salade over de kommen en verdeel de quinoa, groenten en falafel eromheen. Garneer met granaatappelpitjes en serveer met de tahinmayonaise. Tijd om te eten! Bewaar overgebleven tahinmayonaise in de koelkast voor later gebruik.