Verhit ongeveer 5 cm frituurolie in een pan tot 180 ℃. Steek met de deegsnijder rondjes uit de tortillawraps. Buig ze tot een taco, houd ze met een keukentang in vorm en bak ze in de frituurolie goudbruin en krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Ingrediënten
1 potje Vuna
2 tot 3 zachte tortillawraps
1 tomaat
5cm komkommer
1 kopje tuinkers
3 limoenen
1 el vegan mayonaise
1 L frituurolie (pinda- of zonnebloemolie)
snufje cayennepeper
zout en peper
Feestelijke vuna taco's
BEREIDING
1. Maak de tortilla klaar
2. Voorbereiding
Meng de Vuna met mayonaise en breng op smaak met peper en limoensap. Snij de tomaat in vieren, verwijder de zaadjes, snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en doe hetzelfde met de komkommer. Meng ze en breng op smaak met wat zout, peper en cayennepeper.
3. Presentatie
Vul de knapperige tacoschelpen met de Vuna, schep er een bolletje tomaten-komkommersalsa op en garneer met tuinkers. Halveer de limoenen in de lengte en snij een klein wigje uit de ronde kant zodat je de mini taco erin kunt leggen om te serveren.
Nutritionele informatie