Het recept van Grill Master Jeroen De Pauw
Oosterse spiesjes met een glazuur van gember en soja op een crème van zoete aardappelen, tahini, lente-uitjes en geroosterde amandelen
Ingrediënten :
-
2 pakken Sensational Marinated Filet Pieces Asian Seasoning van Garden Gourmet
-
4 zoete aardappels
-
2 el tahini
-
25 gr boter
-
3 lente-uitjes
-
3 el amandelschilfers
-
Koriander
-
1 sjalot
-
1 teentje look
-
2,5 dl gembersiroop
-
Kleine chilipeper
-
2 dl sojasaus
-
1 limoen
Bereiding :
-
Gaar de zoete aardappels in de schil op de BBQ tot ze helemaal zacht zijn. Haal met een lepel het vruchtvlees uit de schil en mix het in een blender samen met de tahini, boter en peper en zout tot een mooie zachte crème.
-
Snipper de sjalot, de chilipeper en de look en bak ze even in een kommetje op het vuur. Blus met gembersiroop en sojasaus en laat even doorkoken.
-
Doe er enkele druppels limoen in. Maak spiesjes van de Sensantional Marinated Filet Pieces, bestrijk ze met de siroop en grill ze op de BBQ.
-
Snipper de koriander en lente-uitjes en rooster de amandelen.
-
Dresseer de crème van zoete aardappel op een bord en schik er de spiesjes op. Lepel er nog wat saus over.
-
Strooi de gehakte koriander en lente-ui erover, alsook de amandelen. Serveer er nog enkele partjes limoen bij!